Ajansların günümüzde rekabetin giderek arttığı sektörde kendisine müşteri bulması giderek zorlaştı. Yapılan çalışmalar da ajansların bu noktada tıkandığını ve belirli alanlarda da şikayetçi olduğu görülmektedir. Söz konusu sektörlerdeki ajansların devamlılığını sağlaması, kazancını ilerletmesi adına müşteri çekmek zorunda olduğu ise apaçık bir gerçektir.
Her ajans ilerlemeyi hedefler ve büyümek adına da müşteriye ihtiyaç duyar. Ancak klasik yöntemleri denemenin ötesinde işlevlere sahip olması gerekir. Eğer ajans kendini pazarlama noktasında çeşitlilik sahibi olmazsa müşteri elde etme olasılığı giderek düşecektir.
Günümüzde ciddi anlamda sorun yaşanan müşteri elde etme noktasında bazı tüyoları sizlerle paylaşacağız. Union İstanbul olarak gerçekleştirmeniz gerekenler, sahip olmanız gereken bu özelliklere değinerek sizlere rehber niteliğinde bir bilgi arşivi hazırladık.
Ajanslar Neden Büyümede Zorluk Çekiyor?
Rekabetin yüksek olduğu alanlarda ajansların farklılaşması ve bundan dolayı müşteri elde etmeye çalışması bir noktada göz korkutucu olabilir. Özellikle rekabetin giderek artması müşteriyi de ajansa çekmeyi zorlaştıracaktır. Fakat tüm bunlara rağmen gerçekleştirebileceğiniz bazı uygulamalar mevcut.
Peki tüm bunlar bir kenara günümüzde ajansların büyümede zorluk çekme sebepleri neler?
Smart Insights tarafından yapılan araştırmaya göre bir sonuç ortaya koydu: Ajanslar, özellikle pazarlama ajansları büyüme noktasında ciddi bir sürdürülebilirlik sorunu yaşıyor.
Bu araştırmada büyümenin genel problemleri adına da tüyolar elde edildi. Ajans kurucularının anahtar kelimelerde sıralama elde etme ve üst sıralara çıkma konusunda zorlanıyor. Rekabetin üstesinden gelmenin geçmişe nazaran daha zor olduğunu ajanslar açık bir şekilde dile getirdi.
Genel olarak büyümekte zorluk çekmelerinin sebepleri ise şu şekildedir:
- Rekabetçi ortamda zorluk yaşamak ve rekabet edememek,
- Anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmakta zorluk çekmek,
- Hedef pazara ulaşamamak,
- Pazarlama ajanslarında özellikle doygunluğun üst sınıra ulaşması.
Daha önce değinilen araştırmaların neticesinde bu problemler büyümenin önünde engel olarak bulunuyor. Fakat yine aynı çalışmada ajanslar, %79 oranında müşteri kapatma becerilerine, %60 oranında ise potansiyel müşteri yaratma çabalarına güvenmektedir.
Sonuç olarak her ne kadar ajanslar zorluk çekiyor olsa da bu zorlukların karşısında uygulayabileceği bazı stratejiler mevcuttur. Siz de ajansınıza bahsedeceğimiz stratejiler sayesinde müşteri kazandırabilirsiniz.
Dijital Pazarlama Ajansı için Müşteri Nasıl Bulunur?
Dijital pazarlama alanındaki ajans sayılarının giderek artması bu alandaki müşteri elde etme zorluğunu ortaya çıkarmaktadır. Fakat ne yapabileceklerinizi araştırma noktasında size kolaylık sunacağız. Gerçekleştirebileceğiniz bazı stratejileri sizler için bir araya getirdik.
Strateji 1: Müşterinize Hizmet Edecek Niş/ Özgün İçerikler Oluşturun
Müşterileriniz için özel içerikler oluşturmaya özen göstermelisiniz. Bu içerikleri oluştururken mevcut müşterileriniz kadar potansiyel müşterilerinizin işine yaramasına dikkat edin. O an ki sorununu çözmek için içeriğinizi kullanan kişilerin, sonraki sorunlarında ajansınıza ulaşma olasılığı oldukça yüksektir.
Diğer taraftan bu içeriklerde alanınızda/sektörünüzde uzman olduğunuzu da göstermiş olursunuz. Uzman olduğunuz alanı göstermeniz hem arama motorları hem de sektördeki diğer rakipleri geçmek adına önemlidir.
Niş bir içerik oluşturmak adına dikkat edebileceğiniz özellikler şu şekildedir:
- Hedef Kitleyi Saptamak: Hedef kitlenizi en iyi şekilde belirlediğinize emin olmalısınız. Karşınızdaki kişi/kişiler kim? İhtiyaçları neler? Onlara neler verebilirsiniz? Müşteri kitlenizi belirledikten sonra onlara uygun içerik ve hizmet sunma olasılığınız yüksektir.
- Hedef Kitlenizin Önem Verdiği Konuları Belirleyin: Kitlenizde merak ve ilgi uyandıracak içeriklerin konularını belirlemelisiniz. İçeriklerin karşı tarafta etki yaratması adına konuları önemlidir. Bunun için mevcut müşterilerinizin de fikirlerini alarak konu başlıkları oluşturabilirsiniz.
- Uzmanlık Alanınızla Değer Kazanın: Potansiyel müşterileriniz sorunlarını gidermek, işlerine yarayacak konularda yardımcı olmak uzmanlığınızla değer kazanmanızı sağlar. Bir konu hakkında vaka çalışması sunmak, örnek çalışmalar göstermek, nasıl yapılır kılavuzları oluşturmak örnek gösterilebilir. Buradan hareketle içeriklerinizi okuyan kişiler aynı konularda hizmet almak için de sizden destek almak isteyebilir.
- İçeriğinizi Arama Motorlarına Göre Optimize Edin: İçeriklerinizi arama motoruna göre optimize etme süreci SEO aşamalarından birisidir. Sıralama alarak içeriklerinizle potansiyel müşterilerinize erişebilirsiniz. Gerekli aşamalara dair bilginiz yoksa SEO ajansı da olan Union İstanbul firmamızla iletişime geçebilir hem trafik hem de sıralamalarınızı arttırabilirsiniz.
- İçeriklerinizi Sosyal Medyada Paylaşın: Sosyal medya günümüzün en güçlü alanlarından birisidir. Dijital pazarlama ajansı olarak mutlaka bu kanalı kullandığınız düşünülecektir. Var olan içeriklerinizi sadece web site ile sınırlandırmayın. Instagram, TikTok, LınkedIn gibi farklı platformlarda da paylaşımları sürdürün.
Strateji 2: Eğitim ve Etkinlikler Düzenleyin ya da Katılın
Var olan uzmanlığınızı sergilemek ve bu alanda ihtiyacı olan müşterilerle iletişime geçmenin en etkili yolu eğitim ve etkinliklerdir. Satın alma döngüsünde müşterilerin ilk etapta eğitim alma eğilimleri odluğu görülmektedir. Bundan dolayı potansiyel müşterilerinize eğitimler aracılığıyla erişebilirsiniz.
Vereceğiniz eğitimler sayesinde müşterilerinizin dikkatini çekersiniz. Var olan bilgileriniz ve uzmanlığınız sayesinde onları etkileyebilir dahası ileriki dönemlerde sizden hizmet almalarının da yolunu açabilirsiniz.
Dijital pazarlama ajansınızın olası müşterilerle bağlantı kurmasına yardımcı olun.
- Pazarlama alanında uzmanlığınızı kanıtlayın.
- Stratejileri güçlendirin ve bu yönde tüyolar verin.
- Hizmetlerinizi eğitim süreçlerinde tanıtmayı ihmal etmeyin.
Strateji 3: Var Olan Ağınızın Sizi Tanıtmasını Sağlayın
Daha çok çalıştığınız eski müşterileriniz, sektörde tanışıklığınız olan kişiler ya da ajanslar, genel çevrenizdeki bireylerden ajansınızı tanıtmanızı rica edebilirsiniz. Kişisel olarak da gerçekleştirebileceğiniz bu tanıtım ile olası işlerin önünü açabilirsiniz.
Genellikle ajanslar bu tarz bir tanıtımın, işsizlik durumunu vurgulamasından dolayı acizlik olarak yorumladığı görülüyor. Halbuki ajansınızı tanıtmak, bu yönde bilgilerinizi paylaşmak istemek herhangi bir acizlik durumu değildir.
Basit bir tanıtım maili ya da mesajı atmaktan korkmayın, bu durumun çok kullanılmaması aksine müşteri kazanma potansiyeli yolunda size yardımcı olabilir.
Strateji 4: Site Ziyaretçilerini Potansiyel Müşteri Olmaları için Hedeflerinizi Yenileyin
Dijital pazarlama ajansı olarak sadece web sitenize müşteri çekmeye odaklanmamalısınız. Ziyaretçilerin hizmetlerinizden yararlanması için web sitenize birkaç defa uğraması gerektiğini unutmayın. Bu süre zarfında var olan ziyaretçileri tekrar sitenize gelmeye ikna etmelisiniz. Aksi takdirde hizmet satış yapma olasılığınızı düşürürsünüz.
Bahsedilen bu durumu en iyi yönetme şekli yeniden dönüşüm sağlamak olacaktır. Bu kapsamda hedeflerinizi yenilemeniz gerekebilir. Sitenize gelecek olan müşterilerinizin ilerlemesini hedeflediğiniz aşamaları, senaryoları belirleyin. Daha sonra satış döngüsünde çıkış noktanızı belirleyin. Örneğin, blog yazılarını hedeflemek ya da ürün kategorilerini işaret etmek gibi.
Son aşamalarda ise yeniden hedefleme reklamlarınızı ayarlamanız gerekecek:
- Hizmet ya da ürünün farkında olan müşteriler için blog yazıları,
- Ajansla çalışma olasılığı yüksek olan bireyler için örnek çalışmalar ve hizmet sayfaları,
- Hiç bilgisi olmayan bireyler için hizmet sayfaları.
Strateji 5: Misafir İçeriklerini Kullanın
Daha önce birçok ajans ya da içerikleri tarafından misafir içerik gönderimi ya da misafir konuk olma hakkında tüyolar duymuş olabilirsiniz. Özellikle dış SEO kapsamında doğal backlink oluşturmak adına önerilen hususlardan birisidir. Bu aşamada her ne kadar üzerinde durulsa da çok kullanılan bir yöntem olmadığı görülüyor.
Rakiplerinizin önüne geçecek bu yöntemi hayata geçirmenizde fayda var. Bu yöntemi kullanmanızın ilk sebebi görünürlüğü ve uzmanlık düzeyini arttırmaktır. Böylece içeriğinize erişen kişiler tarafından çok kolay bir şekilde ajansınız fark edilecektir. Stratejik olarak ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. Misafir yazar olarak içerik yayınlayacağınız siteleri belirlerken var olan müşterilerinizin takip ettiği siteleri sorabilirsiniz.
Strateji 6: Topluluklara Katılın
Sektörünüze uygun topluluklarda yer almaya özen gösterin. Dijital pazarlama ajansı olarak bu alanda işi olan, hizmet veren ya da hizmet almak isteyen kişilerin olduğu konumlarda yer alın. Böylece olası bir paylaşım ile ajansınıza dikkat çekebilirsiniz. Aynı zamanda bir pazarlama alanı olarak da kullanarak hareket etmeniz mümkün.
Facebook grupları, Instagram, LınkedIn paylaşımları bu alanlara örnek gösterilebilir.
Strateji 7: Facebook’ta Dijital Pazarlama Mastermind Grubu Oluşturun
Küçük işletmelerin gruplar oluşturması ve bu grup aracılığıyla uzmanlığını sunması oldukça etkilidir. Ajanslar Facebook’ta özel bir grup oluşturup burada katılımcıları arttırmayı hedefleyebilir. Paylaşımları sırasında uzmanlık alanı ile alakalı bilgi verip konu hakkındaki tecrübelerini dile getirmelidir. Böylece potansiyel müşteriler ilk etapta bilgilenmek için grupta yer alsa da zamanla hizmet alma davranışı gösterebilir.
Potansiyel görüntüleme ve trafiklerde de artış gösterecek bir durumdur. Gruplardan web sitenize yönlendirme yaparak burada daha fazla tanınmanızı sağlayabilirsiniz. Günümüzde Facebook’tan haberdar olmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Bu yüzden mutlaka bu alandaki grupları aktif kullanmalısınız.
Strateji 8: Rakip Olmayan Firmalarla Ortaklık Oluşturun
Başka ajanslarla stratejik ortaklık geliştirmek günümüzde pek sıcak bakılmayan bir durum olsa da doğru yönetildiğinde oldukça mantıklı bir işlemdir. Dijital pazarlama alanında olmayan fakat burada müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu ajanslarla işbirliği geliştirin. Böylece var olan müşterilerinizi memnun ederek kalıcı olmasını sağlayabilir ya da anlaştığınız diğer ajanstan da karşılıklı olarak müşteri elde edebilirsiniz.
Burada kazan-kazan yöntemi bulunuyor. Ortaklık geliştirdiğiniz ajansa sizin sayenizde müşteri giderken onlardan da size müşteri gelecektir. Böylece her iki durumda da ortada memnun kalan müşteriler olduğu kadar yeni bir kazanım da söz konusudur.
Örneğin, Ajansınızda dijital ve geleneksel reklam vereceğiniz müşterileriniz için grafik tasarım ya da reklam yazarlığı hizmeti gerecektir. Bu aşamada ajansınızda eğer bu hizmetler özel olarak yoksa hizmeti veren bir ajansla ortaklık geliştirerek iş almasını sağlayabilir gelen müşterinizin de sizin ajansınızdan gitmesine engel olabilirsiniz.
Strateji 9: Referans ve Vaka Çalışmalarından Faydalanın
Önceki hizmetlerinize dair vaka çalışmaları sunmanız işinize yarayacaktır. Çünkü insanlar sosyal olarak var olan kanıtlardan hoşlanırlar. Eğer kanıtları daha fazla sunarsanız bu yöndeki hizmetlerinizi daha iyi tanıtabilir aynı zamanda uzmanlığınızı da ortaya koyabilirsiniz. Üstelik bu uygulama sadece B2C değil, B2B alanında da oldukça etkilidir.
Bahsi geçen referans ve vaka çalışmalarını oluştururken şu tüyolardan yararlanabilirsiniz:
- Başarı Öykülerini Anlatın: Var olan müşterilerinizle iletişime geçerek onlara katkı sağladığınız durumları öğrenin, istatistikleri elde edin. Burada özellikle ilgi çekecek noktaları saptarsanız sektörde farkınızı ortaya koymuş olursunuz.
- İlgi Çekici Olun: Dümdüz bir anlatım ve gelişim hikayesi pek dikkat çekici olmayacaktır. Bunun yerine özellikle zor vakaları ve durumları, firmanızın bu durumlarla nasıl başa çıktığına değinin.
- Müşterilerden İzin Aldığınıza Emin Olun: Vaka çalışmalarınızda ve referans verme işleminde mutlaka müşteri izni olduğuna emin olun. Müşterilerinizin izinleri dahilinde hareket edin.
- Video İçerikleri Çoğaltın: İçeriklerin farklı yöntem ve özellikleri bulunur. Zenginleştirilmiş bir içerik her zaman daha fazla dikkat çeker. İnsanların dikkatini çekmek istiyorsanız görsel yöntemlerden yararlanın ve videolar oluşturun.
Strateji 10: Ücretli Reklamlardan Yararlanın
Ücretli reklamları dijital pazarlama ajansı olarak sık sık kullanıyor olmalısınız. Bunu kendi firmanız için de tercih etmelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu ajanslardaki müşterilerin %70’i en az iki sene boyunca ajansla anlaşma yapıyor. Buradan elde edilecek olan kazancın bir kısmını reklamlara yatırmak bu yüzden ajansınız için oldukça mantıklı olacaktır.
Yalnız reklam vereceğiniz platformu potansiyel müşterilerinizi gözlemleyerek seçmeniz de fayda var. Google reklamları en klasik yöntemdir. Ancak bunun yanı sıra Instagram reklamları, LınkedIn reklamları ya da Twitter reklamları son dönemlerde daha sık kullanılmaktadır. Görsel, mesaj ve tanıtıma bağlı olarak reklamlarınızı kısa sürede yayına almayı unutmayın.
Pazarlama Ajansınız için Nasıl Daha Fazla Müşteri Edinebilirsiniz?
Pazarlama ajansınızda yeni fikirler üreten, işini bilen birçok çalışanınız olma olasılığı yüksektir. Ancak müşteri elde etme konusunda acele etmiyorsanız hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü çalışanlarınızın hareketlerinden göreceksiniz ki yeni bir fikir üretmek hayata geçirmekten daha zordur. Bu yüzden kısa sürede daha fazla müşteri elde etmenin yollarını aramalısınız.
İşte bu konuda uygulayabileceğiniz bazı yöntemler:
Potansiyel Müşterilerinizin Profillerini Oluşturun
Her ne kadar çoğu ajans için önemli olsa da gerekli önem verilmeyen bir konu: müşteri profili. Müşteri profili bir ajans için ilk ve en önemli adımlardan birisidir. Eğer hedeflerinizi doğru belirlemezseniz yapacağınız tüm plan ve yatırımlar çöp olacaktır. Bu yüzden aceleci davranmadan, net bir şekilde profiller oluşturmalısınız.
Müşterinizi profillerken şu bilgilerinden yararlanabilirsiniz:
- Cinsiyet,
- Yaş aralıkları,
- Değerler,
- Şirketin sektörü ve büyüklüğü,
- Coğrafi olarak konumu,
- Eksik ve şikayetçi oldukları noktalar.
Buradaki unsurlara göre müşteri profilinizi oluşturup daha dar ancak hitap etmesi kolay alanları belirleyebileceksiniz.
İlgi Çeken ve Profesyonel Pazarlama Ürünleri Yaratın
Pazarlama ajansları çoğu zaman broşür ve web site oluşturmayı müşterileri için uygun görür. Özellikle küçük işletmeler için en uygun yöntemler bunlardır. Fakat gelişmiş ya da gelişmekte olan ajansların daha profesyonel ve uzun soluklu planlama yapması gerekir. Öyle ki yapılacak pazarlama planlamalarının gelecek senenin ilk çeyreğini kapsaması önerilmektedir.
Yapacağınız tüm pazarlama ürünlerinde dikkat etmeniz gereken kısım: uzmanlık ve deneyimler olmalı. Ne kadar uzmanlığınızı vurgularsanız bu alandaki gücünüzü de net bir şekilde çizmiş olursunuz. Deneyimler ise potansiyel müşterilerinizin dikkat edeceği en önemli kısımdır. Güçlü yönlerinizle birlikte bu bilgileri kısa bir mesajla vererek etkisini arttırabilirsiniz.
Web Sitenizi Kurun ve SEO Optimizasyonlarını Gerçekleştirin
Sosyal medya ağırlıklı iş yapan bir ajansınız ya da müşteriniz olabilir fakat bu pazarlama için yeterli değildir. Web sitesi oluşturmalı ve arama motoru için optimize etmelisiniz. Optimize edilen web site şunları yapmalıdır:
- Anahtar kelime belirleyerek ilerleme,
- Alt yazılı ve optimize edilmiş görseller kullanma,
- Teknik SEO çalışmaları düzenleme,
- Dış SEO ile farklı bağlantılara sahip olma,
- Mobil uyumlu web siteler oluşturma.
Bahsi geçen bu optimizasyonları yaptırarak müşteri elde etmeye ne dersiniz? Her anlamda size fayda getirecek tüm SEO çalışmaları için profesyonel SEO ajansı olan Union İstanbul firmamıza ulaşabilirsiniz. Kısa sürede hizmet almanın keyfini siz de çıkarın.
Uzmanlık Alanınızla Alakalı Blog İçerikler Sunun
İçerikleriniz trafik çeker bu trafikten ise potansiyel müşterilerinizi ikna edebilirseniz kazanç elde edersiniz. Bloglarınızda uzmanlık alanınızı kanıtlar nitelikte içerikler yayınlamalısınız. Yayına girmeden önce gelecek yılın ilk çeyreğini kapsayacak şekilde bir editoryal takvim oluşturun. Bu takvimde şu bilgilerin yer almasına dikkat edin:
- Blogların konusu,
- Kullanılacak anahtar kelimeler,
- Yayınlanacak tarih,
- Yayınlanacak adresler (web site, e-postalar, misafir siteler, sosyal medya vs.)
- Yazar,
- Editör,
- Konuyla ilgili ek notlar.
Oluşturacağınız bu belge ile uzun süreli planınız hazır olur. Bundan sonra blogları oluşturmalı ve hayata geçirmelisiniz. Düzenli blog yayınlarsanız trafik alacağınız insanlar da sitenize dair daha fazla bilgi edinmiş olur. Ayrıca içeriklerinizde düzen kadar SSS (Sık Sorulan Sorular) bölümü oluşturarak sorulara net, kısa cevaplar vermeyi unutmayın.
Sektördeki Etkinliklere ve Eğitimlere Katılın
Müşterileriniz var olduğunuz sektörle alakalı bilgi edinmek için eğitimlere katılacaktır. Siz de bu eğitimlere katılarak öncelikle potansiyel müşterilerinizi keşfedebilirsiniz. Kartvizit dağıtımı, konuşmalar ile müşteri sayısında artış meydana gelebilir.
Diğer taraftan ajansınızda çalışan kişiler de bu eğitimler sayesinde kendisini geliştirebilir. Var olan uzmanlığınızı katılımcı olarak gösterebilirsiniz. Ancak güncel bilgileri de katıldığınız etkinlik ve eğitimlerle siz de ilerleyebilirsiniz.
Ücretsiz Danışmanlık Verin
İlk bakışta ücretsiz danışmanlık hizmeti mantıksız gelebilir ancak unutmayın ki yöntemi nasıl kullanacağınız önemli olandır. Müşterilerinizin pazarlama konusunda merak ettiği ya da gidermek istediği sorunlar olabilir.
20-30 dakika gibi temsili bir görüşme yaparak sorularını yanıtlayabilirsiniz. Ancak bu görüşme esnasında hizmetlerinizden ve avantajlarından bahsetmeyi de unutmamalısınız. Böylece müşterileriniz danışmanlık sonrası ajansınıza başvuruda bulunma davranışını daha kolay gösterebilir.
Ajansınızı Çevrimiçi Listelere Ekleyin
Ajans bilgilerinizi farklı alanlarda listelemek ihtiyacı olan müşterilerinizin önüne çıkmanızı kolaylaştıracaktır. Bunun için:
- Google İşletme,
- Facebook İşletmeleri,
- Sektörünüze göre varsa ticaret odası,
- LinkedIn gibi platformlarda listeye katılabilirsiniz.
E-Posta Pazarlama Stratejisi Geliştirin
Dijital pazarlama denildiğinde e-posta pazarlama ilk akla gelen yöntemlerden birisidir. Potansiyel ve var olan müşterilerinize düzenli olarak e-posta göndererek bilgi sunmalısınız. Bloglarınıza bağlantılar, etkinlik takvimi, eğitimler gibi konularda bilgi verebilir bunu otomatikleştirebilirsiniz.
Pazarlama Planlarınızın Sonuçlarını Test Edin
Tüm çalışmalarınızın işe yarayıp yaramadığını gözlemleyin, ölçütlere göre test edin. Böylece varsa başarısız planlarınızdan vazgeçebilir ya da sürdürerek yatırımları arttırabilirsiniz. ROI, web site ziyaretçileri, e-posta boyutları gibi farklı ölçütlere göre genel ölçüm yapabilirsiniz.
Ajanslar için Müşteri Kazanımı Neden Önemlidir?
Sektör fark etmeksizin ajans için müşteri kazanmak belirli bir öneme sahiptir. Müşteri kazanmanın önemi şu şekilde açıklanabilir:
- Sektörde daha fazla tercih edilebilir konuma gelme,
- Uzmanlık konusunda ajansın kendini kanıtlayabilmesi,
- Uzun süre ajansın varlığını gösterebilmesi,
- Kazanç ve kâr elde ettirmesi,
- Potansiyel müşterilere ulaşma olasılığını arttırma.
2024’te Daha Fazla Ajans Müşterisi Edinmenin 8 Yolu
Eğer siz de daha fazla müşteri elde etmenin güncel yollarını arıyorsanız, 2024’te kullanabileceğiniz 8 yolu Union İstanbul olarak sizler için hazırladık. Kısaca bu sekiz yönteme hemen göz atabilirsiniz!
- Çevrimiçi Olarak Var Olun: Web site, sosyal medya hesapları oluşturun ya da içerikler ve e-posta pazarlaması ile varlığınızı belli edin.
- Soğuk Destek Sağlayın: E-posta ya da LınkedIn platformunda mesaj yollayarak doğrudan sizinle etkileşim halinde olmayan işletmelere ulaşarak tanıtım gerçekleştirin.
- Müşteri Mıknatısı Oluşturun: Eğitici, eğlendirici ve tanıtıcı içerikleriniz ile müşterilerinizi mıknatıs gibi ajansınıza çekin. E-kitap, kontrol listeleri, raporlar bunlara örnek gösterilebilir.
- Bağlantılar Kurun: Web siteye bağlantılar kurarak arama motoru optimizasyonu sağlamak rakiplere kıyasla öne çıkmanızı sağlar.
- Yönlendirmelerden Yararlanın: Hizmet sunduğunuz müşterilerinizden yönlendirme yani dönütler alarak kanıtları potansiyel müşterilerinizle paylaşın.
- Çevrimiçi Topluluklara Katılın: Sektörünüzle alakalı topluluklara katılarak bu alanla alakalı kişilerle iletişim gücünüzü arttırın.
- LınkedIn: LınkedIn reklamları öncelikle deneyimleyebileceğiniz yöntemdir. Aktif ve paylaşımı yüksek profiller oluşturarak müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.
- Etkinliklere Katılın: Konferans ve fuarlara katılım göstererek ajansınızın bulunduğu sektördeki uzmanlığını, ilgisini gösterin.