Union İstanbul: Reklam Ajansı ve Dijital Performans Ajansı

Avukatlar için SEO Nasıl Uygulanır?

Avukat ve Hukuk Firmaları için SEO

Paylaş
İçindekiler

Avukat ve Hukuk Firmaları için SEO: Dijitalde Gücünüzü Artırın.

SEO yani arama motoru optimizasyonu her sektör için farklı çalışma ve stratejileri içermektedir. Sektörlerin değişmesi rekabet kadar bazen kurallardan da etkilenmektedir. Avukat ve hukuk firmaları için gerçekleştirilecek SEO çalışmaları bu yüzden diğerlerinden farklıdır. Özellikle deneyim sahibi olan firmalar tarafından hizmet verilmesi gereken bir alandır.

Hukuk firmaları için SEO çalışması yapmak özellikle rekabet kuralları gereğince birkaç konuda kısıtlanmaktadır. Açık bir şekilde bu kişilerin reklam vermesi, alması mümkün değildir. Bu yüzden sıralama almak için SEO çalışması yapmak zorunlu hale gelir. Diğer web siteleri arasında üst sıralara çıkmak, daha fazla kişi tarafından ulaşılabilir olmak bu şekilde mümkündür.

Hukuk Firmaları için SEO Neden Önemlidir?

Arama motoru optimizasyonu; web sitenin gerekli düzenleme ve stratejilerini oluşturarak diğer sitelerin önüne çıkmasını sağlar. Üst sıralarda yer alan web siteler daha fazla görüntüleme ve trafik alacaktır. Bu sayede tanınırlık, marka bilinirliği ya da hizmet satışı potansiyeli de artmaktadır.

‘’SEO çalışmaları, yeni kurulmuş hukuk firmaları ve avukatların kısa sürede marka değeri kazanmasına yardımcı olur.’’

Söz konusu hukuk firmaları olduğunda da bu durum ortaya çıkacaktır. Diğer kanallarda hukuk firmalarının ya da avukatların ismini duyurması giderek zorlaşmaktadır. Halbuki dijital mecrada rekabet kurallarına uygun olacak şekilde rakiplerinizi geçebilir, danışmanlık hizmeti almak isteyen bireylerin önüne çıkabilirsiniz.

‘’Yasal konulardaki soruların %96’sı Google üzerinde araştırılmaktadır.’’

Etkili iletişim kurma, tanınırlık sunma ve dijital reklam kanalı sayesinde hizmet sunmak adına SEO bu anlamda önemlidir. Açık reklam verilemeyeceği için arama motoru optimizasyonu sayesinde hizmet verme potansiyelinizi arttırabilirsiniz.

‘’Rekabet kuralları gereğince hukuk firmaları ya da avukatlar açık reklam veremez, reklam içerecek şekilde içerik oluşturamaz. Reklam vermeden ihtiyacı olanlara ulaşmanın yolu bu yüzden SEO’dan geçer.’’

 

Avukatlar için SEO Nasıl Uygulanır?

Avukatlar için SEO hizmeti verirken dikkat edilecek belirli başlı kurallar mevcuttur. Bu kurallar diğer SEO çalışmalarında da önemlidir. Ancak reklam verme ya da içerik dili konusunda avukat web sitelerinde daha farklı hareket edilir.

Bu aslında ilk bakışta bir engelleme ve kısıtlama yaratmaktadır. Yine de işini bilen ajanslar sayesinde doğru SEO uygulanarak trafik yani okuyucu çekilebileceğini görebilirsiniz. Dijital pazarlama kapsamında optimizasyon oluşturmak, web sitesi oluşturarak pazardan pay almak gerekir.

‘’Aramalar tüm çevrimiçi işlemlerin %59’unu oluşturur. Ayrıca günde Google’da 5,6 milyar arama yapıldığından hukuk firmaları için ciddi bir potansiyel bulunur.’’

 

Hukuk firmaları ya da avukatlar için SEO stratejisi oluşturulurken şu aşamalara dikkat edilir:

 

  • Hosting ve Domain Seçimi

Daha önce web site kurmadıysanız hosting ve domain konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Domain, alan adı anlamına gelir ve web sitenizin ismini simgeler. Hosting ise web sitenizin depolama yani sunucu alanıdır. Bahsi geçen hosting ve domain seçimi SEO adına önem arz etmektedir.

Domain yani alan adı kullanıcıların ilk karşılaşacağı alandır. Halihazırda var olan hukuk büronuzun ya da firmanızın ismiyle aynı olacak şekilde isim alabilirsiniz. Elbette var olan domainlerin uzantıları (.com, com.tr ya da .org vs.) da önemlidir.

‘’İpucu: Domainler sizi doğrudan temsil etmeli, akılda kalıcı olmalıdır. Böylece marka bilinirliği oluşturmak da kolaylaşır.’’

Hosting ise daha çok arka planda var olan ancak web sitenin işleyişinin temel kaynağıdır. Farklı hosting firmaları mevcuttur. Sitenin hızlı açılması, kolay optimize edilmesi gibi SEO’ya doğrudan etki eden bir karar vereceksiniz. Bu yüzden işi bilen bir hosting firması seçmeniz de fayda var.

 

  • Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelimeler, arama motorunda öne çıkmak isteyeceğiniz kelimeleri temsil eder. Bu kelimeler üzerinde çalışmalar yapılır ve kişiler arama yaptığında sonuç olarak çıkmanızı sağlar. Rekabetin yüksek olduğu hukuk alanında doğru anahtar kelime seçilmelidir. SEO ajansı bu yönde kelime ya da kelimeler belirleyerek çalışmalarını sürdürür.

‘’Dikkat: Yeni kurulan web sitelerinde düşük trafik getiren ancak kolay sıralama almayı sağlayacak anahtar kelimeler seçilmelidir. Uzun kuyruklu kelimeler doğru seçimdir.’’

 

  • Kaliteli İçerikler

İçerik, okuyucunun doğrudan muhattap olacağı sayfalardır. Bu sayfalarda içeriklerin kaliteli oluşturulması gerekir. İşi bilen bireyler tarafından oluşturulacak içerikler okuyucu gözünde de işi bilen bir firma olduğunuzu gösterir. Yetkinlik ve profesyonellik yansıtacağı için içerikler kopya içerik olmadan düzenli olarak oluşturulmalıdır.

‘’İçerikler sadece okuyucu değil, Google gözünde de otorite sahibi olduğunuzu kanıtlayacaktır. Sıralama alma aşamasında en önemli konulardan birisidir.’’

 

  • Site içi Optimizasyonlar

Site içerisinde geliştirilmesi gereken stratejiler, uygulanması gereken tüm aşamalar gerçekleştirilmelidir. SEO kapsamında birden fazla uygulama olduğundan bunların eksiksiz olması gerekecektir. Optimizasyonların gerçekleştirilmesi sayesinde sıralama da öne çıkmak, arama motorları tarafından çabuk fark edilmek mümkündür.

‘’Site içi optimizasyonlar; tema seçimi, içerik oluşumu, iç linkleme ya da site hızını arttırmak gibi aşamaları içermektedir.’’

 

  • Backlink Çalışmaları

Backlink çalışması, web sitenin dışarıdan link yani bağlantı almasıdır. Bağlantılar sayesinde web sitenin dış SEO çalışmaları gerçekleştirilir. Reklam alma konusunda sorun ya da problem yaratmaz. Ancak açık açık reklam olacak şekilde bağlantı alınmaması gerektiğinden büyük titizlikle elde edilmelidir.

 

Hukuk Firmanız için SEO Danışmanı Tutarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Hukuk firmaları SEO ajansı ile çalışmak istese de seçim esnasında nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda emin olamayabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar şu şekilde özetlenebilir:

 

  1. Uzman Kadro: SEO konusunda uzman olan ajanslarla çalışmak şarttır. Bu diğer sektörler için geçerli olsa da hukuk gibi bir alanda zorunludur. Çünkü hukuk firması ve avukatlar için SEO yapmak büyük bir uzmanlık ve titizlik gerektirir.
  2. Güncel Kurallara Hâkim Olunmalı: Google başta olmak üzere arama motorları tarafından SEO konusunda güncellemeler meydana gelir. Bu yüzden eski kurallara bağlı kalarak hareket etmek mümkün olmaz. Güncel konuları takip eden ajanslara yönelmek fark yaratacaktır.
  3. Rapor Sunmalı ve Bilgi Verilmeli: Söz konusu hukuk alanı olunca elbette yapılacak işlemler konusunda bireyler bilgi almak isteyecektir. Ajans sizinle iletişim halinde olmalı; uygulama öncesi ve sonrasında bilgi vermelidir.
  4. Ülke Gündemini Bilmeli: Hukuk ya da avukatlara dair reklam çalışmaları ya da rekabete dayalı kurallar bulunmaktadır. Ülkemizde sürekli değişebilen bir alan olması ve sınırları olmasından ötürü ülke gündemi de takip edilmelidir.
  5. Fiyatlandırma: Her sektördeki arama motoru optimizasyonu farklı ihtiyaçları doğurur. İhtiyaçlar ya da verilecek süreye bağlı olarak SEO fiyatları değişmektedir. Fiyat bilgisi alınmalı işi bilen ajans ile anlaşılmalıdır.

 

Hukuk Bürosu SEO Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Avukatlar için SEO çalışmaları kadar hukuk bürosu SEO stratejileri benzerlik gösterir. Daha önce değinilmiş olan:

  • Hosting ve domain,
  • Anahtar kelime araştırması,
  • Kaliteli içerikler,
  • Backlink çalışması,
  • Site içi optimizasyon konuları hukuk bürosu SEO çalışmalarında etkilidir.

Ancak bunların dışında hukuk büroları için yapılabilecekler mevcuttur. Dikkat edilebilecek diğer unsurları şöyle sıralayabiliriz:

  • Yerel SEO Çalışmaları Yapılmalı

Yerel SEO, genel çalışmalar değil de büronun yer aldığı şehir ya da ilçeye göre çalışmaları içermektedir. Bölgesel SEO çalışması olarak da adlandırılabilecek bu işlem ilk etapta doğru bir seçenek olacaktır. O bölgede yaşayan kişilere daha kolay ulaşmayı sağlar.

  • Google İşletme Profili Oluşturulmalı

Hukuk büronuza ait Google tarafından onaylanmış olan bir profil oluşturulmalı. İşletme profilinizi yer, mekan ve iletişim bilgisi gibi konuları doldurarak onaya yollamalısınız. Google tarafından alınan onaylı hesaplar kullanıcıların önüne daha fazla çıkacaktır.

  • Konuma Özel Sayfalar Yaratın

Hizmet verdiğiniz bölgeye bağlı olarak özel ve ayrı sayfalar oluşturabilirsiniz. Hizmet kategorisi altında bunları belirtebilirsiniz. Örneğin, İstanbul’da bir hukuk bürosuysanız; Avcılar, Bağcılar ya da Sancaktepe, Ataşehir gibi ilçelere göre ayrıma giderek sayfa belirleyin. Bu o bölgeden arama yapan kişilerin önünüze çıkmanızı sağlar.

  • Kaliteli Web Site ve İçerik Oluşturulmalı

SEO uyumlu web site oluşturulmalı ve bu siteye özel içerikler oluşturulmalı. Ana sayfadan blog kısmına kadar yazılar yayınlanmalı.

‘’Kaliteli içerik; tamamen özgün, bilgi içeren ve gereksiz kelime içermeyen yazılardır. Konuya hakim kişiler tarafından oluşturulmalı ve yazılar tekrara düşmemelidir.’’

Picture of Union İstanbul
Union İstanbul
Union Ailesi olarak, tüm reklam mecraları ile güçlü ilişkilerimizi kullanarak, markalarımızın hedef kitlesine uygun doğru mecraları kazançlı alanlara dönüştürüyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir!
Scroll to Top