Ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren sitelerin yanı sıra içerik sağlayan siteler dahi son zamanlarda web sitelerinde üyeliklere önem vermektedir. Çünkü sitede yer verilen üyelikler sayesinde etkileşimler ve kullanıcı dönüşlerinde gözle görülür artış gözlenmektedir. İnternet kullanımının artması, kullanıcıların web sitelerinden beklentileri internet sitelerinde de birtakım farklılıklara gidilmesinde etkili olmaktadır. WordPress üyelik eklentisi ile siteniz ister ürün ya da hizmet sunan sitelerden olsun ister sadece içerik sunan siteler olsun faydaları ile sitenizin gelişiminde rol oynayacaktır.
Bazı profesyonel temalarda eklenti gerekmeksizin üyelik sistemi kullanılabilmektedir. Fakat bundan faydalanabilmek için gelişmiş temaların kullanılması gerekiyor. Hali hazırda bu özellik varsa tema ayarlarınızdan kolayca aktif edebilirsiniz. Temanızda üyelik özelliği olmadığı durumda da farklı geliştiricilerin yapmış olduğu eklentilerden faydalanabilirsiniz. Bu eklentilerin çoğu bünyesinde fazla özellik bulundurduğundan ücretsiz olanlarını bulmak bir hayli zordur. Bazı pro eklentilerin ücretsiz versiyonlarıysa sınırlı özellik sunduğundan istenilen verimi sağlayamayabilir. Tüm gelişmiş özelliklerden faydalanmak ve verim almak isteyen kullanıcılar pro sürümlerine göz atabilir.
Hemen sizler için hazırladığımız wordpress üyelik eklentisi neler onları inceleyelim.
En İyi WordPress Üyelik Eklentileri
Farklı geliştiriciler tarafından geliştirilen eklentilerden en çok tercih edilenleri;
- Ultimate Membership Pro
- MemberPress
- AJAX Login and Registration Modal Popup + İnline Form
Her biri kendine has özellikleriyle ön plana çıkmış, kullanıcılar tarafından da beğeni almış eklentilerdir. Sitenizin ihtiyaçlarını karşılamaya uygun olan eklentiyi tercih etmeye özen gösterin. Bu yüzden de eklentinin ne sunduğu, ne gibi özelliklerinin bulunduğunu bilmeniz daha doğru olacaktır.
İlginizi çekebilir > WordPress Whatsapp Eklentisi & Kurulum Rehberi
Ultimate Membership Pro Eklentisi
E-ticaret ve hizmet satışlarınız için profesyonellik önem arz etmektedir. Ultimate Membership Pro eklentisi de aradığınız profesyonelliği katan önemli eklentilerdendir. Sunduğu profesyonel yönetim paneli ile de üye hareketlerini, siparişleri gösterge paneli aracılığıyla gözlemleyebilir ve analizler sonucunda hizmet, ürün satışlarınızda artış sağlayabilirsiniz. Eklentinin bir diğer özelliği ise ücretli üyelik sistemi, üyelik formu oluşturabilir ya da istenilen içerikleri sadece üye olanlar için özel kılabilirsiniz. Codecanyon üzerinden alabileceğiniz Ultimate Membership Pro eklentisinin regular license fiyatı 59$’dır.
MemberPress Eklentisi
Bünyesinde çok fazla özellik bulunduran MemberPress eklentisi kredi kartlarını güvenilir bir şekilde bulundurmada, online kurs satılmasında, içerik görüntülenme kontrolünde ve benzeri daha birçok alanda kullanılmaya uygundur. Diğer eklentilerden farkı ise çok yüksek fiyatlardan satışa sunulmasıdır. Yıllık üyelik şeklinde satılan eklentide 3 farklı seçenek mevcut. 179$, 299$ ve 399$ olmak üzere site sayısında artış, özel entegrasyonların kullanımı ve destek imkânı gibi birtakım farklı avantajları da beraberinde getirmektedir.
Kısa kod kullanarak kayıt ve giriş imkânı sunan üstelik bunu popup (açılan pencere) bir şekilde gerçekleştiren eklentilerden AJAX Login and Registration diğer alternatiflerine göre daha basit bir ara yüze ve ayarlara sahip. Bu eklenti birçok özelliği ücretsiz versiyonu ile kullanıcılara sağlasa da bazı önemli özellikleri PRO versiyonunda yer alıyor. Ayrıca aldığı yüksek derecelendirmesi ile de dikkat çekmektedir. reCaptcha, Google Authenticator gibi farklı güvenlik önlemleri; rol tabanlı yönetim ve daha fazla kaplama desteği ile fazladan verim alınabilmesi adına özellikler PRO versiyonda sunulmuş.
WordPress Üyelik Eklentisi Nasıl Kurulur?
WordPress altyapısına sahip web sitesinde eklenti kurulumu bir hayli basit olduğu gibi kısa da sürmektedir. WordPress panelinde eklentiler kısmının altında yer alan yeni ekle seçeneğine tıklıyoruz. Hali hazırda wordpress bünyesinde bulunan bir eklentiyi kullanacaksak arama kısmına eklentinin ismini yazmamız yeterli olacaktır.
Kullanılacak olan eklenti wordpress’te yoksa da yeni ekle sayfasının üstünde yer alan “Eklenti Yükle” seçeneğine basılmalı ve diğer 3. eklenti sağlayıcılarından alınan dosyaların yüklemesi yapılır. Yüklemenin yapılmasının ardından eklenti ayarlarına gitmeniz ve kendi web sitenizin ihtiyaçlarına yönelik bir şekilde düzenlemeniz yeterli olacaktır.
İlginizi çekebilir > WordPress Footer Nasıl Düzenlenir?